Sunday, August 09, 2009

apa ertinya ini??

jika dia,kadang2.. bukan selalu.. muncul dalam benak, dalam hati, dalam jiwa..

jika dia tidak menegur di laman sembang.. aku rasa sedih.. lantas memikirkan adakah dia marah??.. dia sibuk?? atau baginya aku tiada kepentingan..

jika dia ku khabarkan pada rakan-rakan teman paling akrabku.. walau hakikatnya aku dan dia bukan siapa-siapa..

jika aku mengimpikan punya teman di sisi seperti dia.. apa ertinya ini?

jika saja dia melafazkan sesuatu yang menghalalkan aku baginya, aku tak perlu istikharah untuk berkata ya..

apa ertinya semua ini???

jika aku mengharapkan dia tahu dan sedar apa kata hatiku..

maksudnya apa ini??

6 comments:

John Iverson said...

Tiada maksud... kamu menyukainya... itu saja...

::Mish ShaZz:: said...

tapi kak..cmne kite nk tau laki tu suke kite..shz dlm dilemma gk nih..huu..

John Iverson said...

Sama masalah ngan sy jgk haha

kakna said...

tu la yg susahnyerr.. kalau laa dia tau isi hati kita kan.. dan alangkah best nyer kalau apa yg kite rase tu berbalas.. hermm.. susah jugak jadi gadis melayu ni..klu approach dulu nnt org ckp perigi cari timba..klu simpan, sendiri gigit jari plak.. camane ek??

baLQis Zafira said...

erm mgkin kne jadi lebih berani sket...
biasenye jejaka ni xpaham kalau kite x bgtau dan xberterus terang..hehe
konsep perigi cari timba mmg dah lame dalam adat org melayu kite...
tapi kalau ikutkan Khadijah telah approach dulu melalui org tengah untuk berkenalan ngn Nabi Muhammad....
jadi tiada salahnya asalkan kite berada di track yg betul
xsalah kalau kite mencuba.peace!hehe

kakna said...

aku cari gak keberanian tu dalam diri ni..tapi x jumpa..