Tuesday, August 11, 2009

SIMS 3...

dalam hidup ni kite mesti kene ade goal..atau objective yang harus dicapai.. aku juga ade.. sebab hidup tanpa hala tuju ibarat musafir yang sesat jalan.. aim itu juga perlu realistik dan bertepatan dengan kemampuan semasa.. harus mengambil kira soal2 seperti kewangan, masa, tenaga, kepentingan ketika itu dan macam2 lagi la.. 90% drpd targetku memang payah untuk dicapai dalam masa yang terdekat ni.. mungkin perlu lebih waktu untuk aku menggapai impian atas faktor2 yang membataskannya. makanya, kadang2 tu rase stress yang tidak lah keterlaluan tapi boleh mengancam kesihatan jiwa dan raga jugak lah.. oleh yang demikian, aku perlu ade short term goal, yang lebih mudah, lebih simple, lebih achievable tapi outcome yang bakal aku rasai saat tercapai nyer impian itu tidak tergambar dek apa-apa pun.. goal itu ialah untuk mendowload sims 3 ke dalam laptp ini sebaik shj aku tiba di kolej!! insyaallah akan tercapai dalam masa sebulan dari sekarang..

p/s - motoku = hidup tanpa sims ibarat bergelandangan di pinggir jalan.. ahaks! begitu skali..

2 comments:

::Mish ShaZz:: said...

hehe...hidupku tanpa tenet ibarat bergelandangan di pinggir jalan juge sis..huhuu

kakna said...

hu3..wooo..addicted..layan abeh