Wednesday, September 02, 2009

Mengisi waktu senggang..


Adakah berblogging suatu addiction?.. suatu ketagihan?
ya.. 99% kenyataan itu benar..
hariku tidak sempurna jika sehari tidak menatap laptop..
dan dalam sehari itu boleh jadi seluruh harinya di hadapan laptop..
24 jam lamanya..

beberapa kali menerima mesej dari ISP
setiap bulan mesej seperti ini akan menerjah inbox

Dear Sir/Ms, you have exceeded the 5GB/ mth usage as per Celcom Broadband policy. We reserve the right to control yr broadband speed when deemed necessary. Thk U.
dan lagi.. dan lagi..
Hari ini di pejabat rasa teramat bosan..
kenapa waktu berlalu begitu perlahan sekali..
sepatutnya aku gembira..
kerna ramadhan masih belum mahu meninggalkan kita..
tapi aku sudah kerinduan..
sudah terlalu 'kangen'..
kapan aku bisa pulang..

Tika masih suci berpuasa..
terseluk sesuatu di dalam kocek tas tanganku.. ferrero rocher
dengan tiba2 terasa perutku makin nyilu.. sakitnya beda sekali..
harus diperiksa..khuatir dia yang datang..
oh! yaa..
memangnya dia yang datang..
hurmm.. ferrero rocher..
rezeki hamba..

Malam ini..
satu lagi naskhah..
tulisan penulis fevret ku yg baru..
khalid hosseini dan karyanya.. a thousand splendid suns
tapi yang satu ini juga menarik.. aku beriman maka aku bertanya
hidup ini kadangkala rumit..
di saat kita terpaksa akur dengan satu pilihan..
hati sering memberontak..
di waktu kita dihujani berjuta pilihan..
hati sering kebingungan..

p/s - moga saja pilihan kita selalu yang tepat.. ameen..

10 comments:

miEz haNeM said...

SALAM DEAR:)

sama cam miez.kalo tak menulis sehari..rasacam tak complete tau:)

salam ramadhan:)

Abang Long said...

Semua orang sayang untuk meninggalkan Ramadan. Tapi ramai yang tak sabar hendak beraya di kampong.

kakna said...

abang long..
tu la ungkapan paling tepat skali nk menggambarkan perasaan saye time ni..
hmm..

::Mish ShaZz:: said...

blog is part of me now..=)

anaklaut said...

salam...kakna,

serupa sajalah dengan anaklaut..
heheh..selalunya.la..untuk n3 esoknya, anklaut dah plan apa yang nak ditulis..sampai mcm tu sekali.la.

tapi ditempat bertugas..hal blog lupa la dulu..balik nanti leh blogging..

tq singgah bagi komen di anaklaut kakna.

zunaidi said...

baca saja keduanya, kerana keduanya juga ilmu bukan?

Idalara said...

salam kakna.
kak ida ni dlm sibuk2 buat kueh pun masih sempat update blog..syg nk close sementara..sbb kat sini dpt diluah segalanya.

zai said...

slm kak na...

wah bestnya jadi kak na..mesti keje tak teruk ni kan..terasa masa lambat berlalu..tak macam kak zai..kalau ada 8 tangan, mau 8 tangan tu semenya bergerak ikut menaip nie..sibuk gile..

apapun terima kasih banyak kerana kak na sering bertandang ke blog akak yer.

kakna said...

miez hanem - kakna memang suke giler bile ckgu bg homework tulis karangan.. tp plng x suke keje umah add math..

misz shaz - part of me jugak

anak laut - bagus2.. hidup kalau dirancang, perjalanannya akan lebih teratur..

zunaidi - akhirnya saya memilih a thousand splendid suns

idalara - tul kak ida.. kalau org x nk dgr pon xpe.. kite luah jer

zai - sbb tgh practikal ni kak zai, tu yg xde keje..

mrs xp said...

k.na,makin berpuitis ko ek.tabik spring la.toing333...